Kako deluje Flexofytol

Kurkuma

Kurkuma (Curcuma longa L.) je rastlina, ki je glavna sestavina začimbne mešanice kari (curry). Uporaben del rastline je korenika, ki je intenzivno rumene barve. Kurkumo najpogosteje povezujemo s kulinaričnimi dobrotami indijske kuhinje. A je več kot le kulinarični dodatek. Izvleček kurkume, pripravljen iz korenike rastline, vsebuje skupino sestavin, ki jo imenujemo kurkuminoidi. Daleč najpomembnejši med njimi je kurkumin, ki pripomore k boljši gibljivosti sklepov in razteznosti tetiv.

Bio-optimiziran izvleček kurkume1,2

Kurkuma v prahu vsebuje spremenljiv odstotek (3 % – 5 %) kurkuminoidov, med katerimi je predvsem kurkumin. Za kurkumo v prahu je značilno, da je slabo topna v vodi, zato je njena absorpcija iz prebavil v organizem slaba.

Flexofytol® vsebuje edinstven bio-optimiziran izvleček kurkume, ki je pridobljen po zaščitenem postopku. Njegova topnost je 4000x večja, biološka razpoložljivost pa 1350x v primerjavi s kurkumo v prahu. To omogoča, da kurkumin pride v zadostni količini na mesto delovanja in pripomore k boljši gibljivosti sklepov in razteznosti tetiv.

1. Samo Kreft in drugi, Sodobna fitoterapija, Z dokazi podprta uporaba zdravilnih rastlin (Ljubljana, Slovensko farmacevtsko društvo, 2013), 258-261.
2. Povzeto po podatkih proizvajalca. Popolna dokumentacija je na voljo na sedežu družbe Ewopharma d.o.o.