Kako deluje Calmiderm

Kamilica

Pravo kamilico poznamo kot eno izmed najstarejših in najbolj cenjenih zdravilnih rastlin. Njene sestavine in njihovo delovanje so dobro raziskani. Zaradi širokega spektra delovanja je primerna za lajšanje številnih težav. Kamilica pomirja in blaži pordelo kožo.

Ognjič

Ognjič je že stoletja priljubljena rastlina, ki jo krasijo čudoviti, intenzivno oranžni cvetovi. Nemške kmetice so ga včasih sejale okrog svojih domov, da bi s tem pritegnile bodoče može in jim ugajale. Toda ognjič je več kot le okrasna rastlina. Ognjič pomirja in ščiti povrhnjico kože po pikih žuželk in ožigu rastlin.

Sivka

Sivka je bila zelo priljubljena rastlina že v času starih Rimljanov, ko so jo uporabljali za dišavne kopeli. Danes se cvetovi in eterično olje sivke uporabljajo predvsem za preganjanje moljev. Poznane so tudi s sivko napolnjene blazinice ali vzglavniki, ki se uporabljajo zaradi njenega pomirjujočega učinka. Sivko najdemo v kozmetičnih izdelkih za kožo, ker podpira sposobnost obnavljanja kože in pomirja.

1. Samo Kreft in drugi. Sodobna fitoterapija, z dokazi podprta uporaba zdravilnih rastlin (Ljubljana, Slovensko farmacevtsko društvo, 2013), 213-219.